Friday, July 27, 2012

Meyve Soslu Tatlı


Malzemeler

5 su bardağı süt1 su bardağı şeker1 su bardağı un1 paket vanilya1-2 çay kaşığı tarçın1-2 küçük parça damla sakızı


Sosu için:

2 şeftali15 -20 tane kayısı2 çorba kaşığı pudra şekeri1 çorba kaşığı nişasta




Un,şeker ve süt bir tencereye alınıp devamlı karıştırılarak pişirilir kaynamaya başlayınca damla sakızı atılır,iyice koyulaştıktan sonra ocaktan almadan vanilya ve tarçında ilave edilip ocaktan alınır ve mixerle çırpılıp bir borcam veya başka bir kalıba boşaltılıp soğumaya bırakılır.

Diğer tarafta sosunu hazırlamak için şeftalilerin kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır kayısılarda aynı şekilde ve püre haline getirilir (ben kızımın cam rendesinde rendeledim meyveleri) ve buna pudra şekeriyle nişasta eklenip bir taşım kaynatılır tavuk göğsünün üzerine dökülür soğuması için bekletilip buzdolabına kaldırılır.





Kategoriler: Sizden Gelen Tarifler, Sütlü Tatlılar, Tatlı Tarifleri Etiketler: damla sakızı, şeker, süt, tarçın, un, vanilya


No comments:

Post a Comment