Sunday, September 23, 2012

Taze Böğrülce Salatası Tarifi


Közlenmiş Kapya Biberli Taze Böğrülce Salatası



Farklı kokusuyla böğrülcede Kereviz gibi pek sevilmeyen sebzelerimizden . Ama inanın salata tarifimde böğrülcenin kokusu hiç hissedilmiyor. Pişerken eve yayılan kokuda eğer düdüklüde pişirirseniz çok kısa sürecektir. Közlenmiş kırmızı biberle birleştiğinde nefiss bir tadı oluyor. Meze tarzı , konuklarınız için , yemek davetlerinizde. Hayal gücünüzü kullanarak süslediğinizde de .Hımm dedirtecek bir salata tarifim var.







Közlenmiş Kapya Biberli Taze Böğrülce Salatası



Malzemeler:

2 adet Kapya biber

yarım kğ taze böğrülce

2 çorba kaşığı zeytinyağ

1 küçük domates

3 diş sarımsak

tuz, karabiber, arzuya göre kimyon ve pul biber

1 limonun suyu



Közlenmiş Kapya Biberli Taze Böğrülce Salatası Yapılışı:

Böğrülcelerin uç kısımlarını ayıklayalım.

Güzel bir şekilde yıkayalım ve süzdürelim

Kapya Kırmızı biberleri közleyelim soğusun ve közlenen kabukları soyalım.

Bir kasede limon suyu , 1 çarba kaşığı zeytinyağını karıştırıp sarımsakları tuzla dövüp karıştıralım.

Böğrülceleri 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ettiğimiz düdüklü tencereye aktaralım. 1 Domatesin kabuklarını soyalım ve küp küp doprayıp tencereye ilave edelim. Tuz , karabiber atıp hiç su eklemeden kapağını kapatıp önce harlı ötdükden sonra kısık ateşde 5 dk. pişirelim. Tenceremizin kapağını açıp böğrülceleri derin bir kaseye alalım. Üzerine limonlu sosu dökelim.  

Kapya biberleri doğrayıp içersine karıştıralım. (Ben bu defa karıştırmadım servis tabağımın kenarlarına döşedim. Tabii limonlu sosdan kapya biberlerede dökmüştüm. ) Salata tabağına böğrülceleri uzun uzun dizelim ..

Taze böğrülce salatamız hazır. Afiyet olsun.





Közlenmiş Kapya Biberli Taze Böğrülce Salatası Tarifi,

                                                                 Nursevin'ce

No comments:

Post a Comment