Malzemeler
- 6 Orta boy patates
- 350 gr peynir
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
- 1 tatlı kaşığı kinzi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Taze ve öğütülmüş karabiber
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- yarım tatlı kaşığı karışık soğan ve hardal tohumu
- 3 çorba kaşığı su
- Karışık yeşillik
- 3-4 domates, dörde kesilmiş
- süslemek için taze limon dilimleri
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Patatesleri soğuk suyun altında fırçalayın. Kurumaya bırakın ve her birinin üstünü yarın. Çatalla delin ve üzerlerine bir miktar yağ sürün. • Fırında 1 saat ya da yumuşayana dek pişirin. • Peyniri ısıya dayanıklı bir kâseye koyun ve kenara ayırın. • Domates salçası, kimyon, kinzi, pul biber, tuz ve biberi bir kâseye alın. • Yağı küçük bir tencerede ısıtın ve soğan ve hardal tohumunu 1 dakika sote edin. Domates salçaiı karışımı ve suyu tencereye ekleyin ve güzelce karıştırın, 1 dakika daha pişirin. Baharatlı domates sosunu peynirin üzerine dökün ve iyice karıştırın. • Patatesler piştiğinde, soyun ve üzerlerini açın. Peynirli karışımı 6 patatese eşit miktarlarda paylaştırın. • Yeşillik malzemeleri yıkayıp kurulayın ve bir servis tabağına koyun. Patatesleri üzerine yerleştirin ve tabağı domates ve limonlarla süsleyerek, sıcak olarak servis yapın.
Benzer Tarifler:
No comments:
Post a Comment