Friday, August 10, 2012

Baharatlı Peynirli Patates Tarifi


Malzemeler




  • 6 Orta boy patates





  • 350 gr peynir





  • 2 tatlı kaşığı domates salçası





  • 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu





  • 1 tatlı kaşığı kinzi





  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber





  • Taze ve öğütülmüş karabiber





  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı





  • yarım tatlı kaşığı karışık soğan ve hardal tohumu





  • 3 çorba kaşığı su





  • Karışık yeşillik





  • 3-4 domates, dörde kesilmiş





  • süslemek için taze limon dilimleri








Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Patatesleri soğuk suyun altında fırçalayın. Kurumaya bırakın ve her birinin üstünü yarın. Çatalla delin ve üzerlerine bir miktar yağ sürün. • Fırında 1 saat ya da yumuşayana dek pişirin. • Peyniri ısıya dayanıklı bir kâseye koyun ve kenara ayırın. • Domates salçası, kimyon, kinzi, pul biber, tuz ve biberi bir kâseye alın. • Yağı küçük bir tencerede ısıtın ve soğan ve hardal tohumunu 1 dakika sote edin. Domates salçaiı karışımı ve suyu tencereye ekleyin ve güzelce karıştırın, 1 dakika daha pişirin. Baharatlı domates sosunu peynirin üzerine dökün ve iyice karıştırın. • Patatesler piştiğinde, soyun ve üzerlerini açın. Peynirli karışımı 6 patatese eşit miktarlarda paylaştırın. • Yeşillik malzemeleri yıkayıp kurulayın ve bir servis tabağına koyun. Patatesleri üzerine yerleştirin ve tabağı domates ve limonlarla süsleyerek, sıcak olarak servis yapın.



Benzer Tarifler:

No comments:

Post a Comment