Wednesday, August 15, 2012

Oktay Usta Boşnak Mantısı Tarifi




Oktay Ustam Boşnak Mantısı Tarifi Yeşil Elma Programında Boşnak Mantısı Tarifi yapıldı. Boşnak Mantısı Tarifi şu şekilde:






Boşnak Mantısı Malzemeleri

3 Su Bardağı Un

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Çay Bardağı Yoğurt Suyu

Yeteri Kadar Su ve Yeteri Kadar Tuz






BOŞNAK MANTISI İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER

300 Gram Kıyma

2 Adet Soğan

Yeteri Kadar Tuz, Yeteri Kadar Karabiber ve Yeteri Kadar Tereyağı






Boşnak Mantısı Yapılışı

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açarak yoğurt suyunu döküyoruz. Unun üzerine tuzunu serpiyoruz. Ortasından yoğurmaya başlıyoruz.Ilık su ilave ediyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurun üzerine un serpiyoruz.






Merdaneyle olabildiğince ince açıyoruz. Bıçakla ya da ruletle 2′şer santimlik şeritler kesiyoruz. Ardından şeritlerden kareler kesiyoruz.İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. İçine 2 soğanı rendeliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atarak yoğruyoruz. Hazırladığımız harçtan hamur harelerinin içine paylaştırıyoruz. Hamurları uçlarını bohça gibi kapatıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine ters olarak yerleştiriyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve dizdiğimiz mantıların üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.






Kızaran mantıyı fırından çıkarıyoruz. Üzerine çırpılmış yoğurt döküyoruz. 1 kaşık kadar tereyağını eritiyoruz. İçine isteğe göre pul biber atıyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağını döküyoruz. 5 dakika daha fırına koyduktan sonra servis ediyoruz.






Afiyet Olsun



Bu yazı Yemek Tarifleri kategorisine, Oktay Usta Boşnak Mantısı, Oktay Usta Boşnak Mantısı Tarifi, Oktay Usta Boşnak Mantısı yapılışı, Oktay Ustam Boşnak Mantısı, yeşil elma Boşnak Mantısı etiketleri ile admin tarafından yazılmıştır. yer imlerinize ekleyin.

No comments:

Post a Comment